Niš,
02. april 2017.

Izveštaj sa Konferencije “Zajedno do zelene škole“ održane u Oš „Ćele Kula“ u Nišu 02.06.2017. godine

Klaster zelene gradnje iz Niša je uz podršku opštine Medijana, i u saradnji sa Oš „Ćele Kula” iz Niša i Građevinsko-arhitektonskim fakultetom iz Niša, sproveo projekat „Zajedno do zelene škole“ u pomenutoj školi.

Projekat je podrazumevao edukaciju učenika od I-VII razreda o zelenoj gradnji i likovnu radionicu „Moja zelena škola“ za učenike od I-IV razreda, čiji su radovi izloženi na Konferenciji, koja je održana 02. juna 2017. godine u Oš „Ćele Kula”.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici opštine Medijana, profesori i asistenti sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, nastavnici i učenici škole, kao i predstavnici firmi i fizička lica zainteresovana za oblast zelene gradnje. Na Konferenciji je predstavljena izložba učeničkih radova, na kojoj smo mogli videti veoma kreativna rešenja učenika kako oni zamišljaju zelenu školu na osnovu već postojećeg znanja i interesantnih informacija sa kojima su upoznati na edukaciji. Učenicima su podeljene prigodne brošure na temu zelene gradnje i zahvalnice za učešće na likovnoj radionici.

Projekat „Zajedno do zelene škole” imao je za cilj da podstakne učenike da već od đačkog doba izgrade svest o neophodnosti racionalnog korišćenja resursa, uštede energije, i o održivom razvoju uopšte.

Projekat „Zajedno do zelene škole”